Christian Kjellvander, Solo Live

Kjellvander is een Zweedse Singer Songwriter die op jonge leeftijd naar de V.S toog maar de laatste jaren weer vanuit zijn vaderland opereert. Vorig jaar kwam hij met het zwaar op de hand liggende A Village; Natural Light zijn zevende studio album. Nog geen half jaar later verscheen, ettelijke maanden geleden inmiddels, zijn eerste live plaat. Kjellvander weet mij niet altijd in te pakken maar heeft met Songs From A Two Room Chapel en The Pitcher twee prachtalbums in zijn zak waarmee hij bij mij hoge ogen gooide. Teksten en sfeer van zijn muziek zijn donker en weten mij in de zomerse maanden meestal niet te raken. In de herfst en winter echter is er voldoende voedingsbodem voor zijn werk. Toch was ik erg nieuwsgierig naar dit eerste live document van zijn hand. Zijn muziek is al niet rijk geschakeerd maar op solo live doet hij het met stem en gitaar dus helemaal alleen. Hij verveelt geen seconde, houdt de aandacht vast met zijn diepe donkere stem en gekleurde gitaarlijnen. Hij weet een mooie dwarsdoorsnede van zijn catalogus voor het voetlicht te brengen. Geluid en productie is zoals altijd bij Stockfish records dik in orde. Alleszins een album dat verdient gehoord te worden en straks als de donkere maanden zich aandienen nog geregeld voorbij komt (Stockfisch Records)