The Whiskey Charmers, The Valley

Na het titelloze debuutalbum, ‘The whiskey charmers’ uit 2015 is er nu de opvolger van deze band uit Detroit, wederom onder leiding van songwriter/akoestisch gitarist/lead singer Carrie Shepard en multi-instrumentalist Lawrence Daversa (gitaren, bas, harmony vocals, hij schreef mee aan drie van de elf songs) met hulp op drums/tambourine (Brian Ferriby), drie man afwisselend op bas en incidenteel orgel. Bij het bespreken van de debuut-CD sprak ik over de verwantschap met de muziek van de Canadese ‘Country Junkies’ , Carrie zelf beschrijft de muziek als Americana country, country-alt Americana, country folk roots, country noir. Voeg daar folkrock aan toe en je komt een eind. Fans spreken van ‘riding through the desert with the top down’. De nieuwe CD gaat na een aantal speelbeurten tot leven komen, de Charmers komen weer met hun heerlijk sombere muziek met als belangrijkste speerpunten de zang van Carrie (een tweede Margo Timmins!), aangename songs en de fantastische elektrische gitaar van Daversa. Alle elf goed, misschien een extra pluspuntje voor ‘The valley’, ‘Melody’ en ‘Songbird’ (hierin horen we het orgel).

Ook de tweede CD van ‘The whiskey charmers’ kan mij zeer bekoren, helemaal geschikt voor mijn hang naar sombere liedjes. Die zang, die gitaar, die liedjes, die arrangementen, heerlijk! (Independent)