Steve Mayone, Sideways Rain

Steve Mayone, singer/songwriter, producer en sideman woont en werkt vanuit Brooklyn, NY. ‘Sideways rain’ is zijn zesde solo-CD sinds zijn debuut ‘Bedroom rockstar’ in 2003. Daarvoor was hij vanaf 1977, het jaar waarin hij zijn eerste liedjes schreef, actief in een aantal bandjes. Het zeer aangename ‘Sideways rain’ heeft 13 zelf geschreven songs, waarvan 4 in samenwerking (o.m. met Matt Keating, Peter Mulvey en Susan Cattaneo). Het is een echt Americana-werkstuk met invloeden van folk, pop, rock, blues en soul. Steve zingt en speelt gitaren, drums, bas en levert vele handclaps. In de begeleiding horen we een grote diversiteit aan instrumenten, van trombone, sax en trompet tot piano, orgel, viool, mandola, mandoline, banjo, mandola, pedal steel en de nodige ritmebrengers (shaker, handclaps, tambourine en uiteraard drums en bas). Mayone’s teksten zijn hier en daar behoorlijk depri, ze handelen voornamelijk over relaties en de eigen alledaagse beslommeringen. De politici krijgen ervan langs in ‘New years resolution’, waarin hij eerst zijn eigen frustratie wegschrijft (‘It’s that time again to sit down and write my new year’s resolution and make a list of all the promises I’ll abandon in frustration’), in couplet drie krijgen de politici de veeg uit de pan (‘Oh, this poor old world is getting screwed by greedy politicians, who invoke their god to steal and rob and stockpile their munitions’). Een tekstboekje is bijgeleverd!

Een heerlijke CD van een puike musicus. Prachtige songs, sterke teksten, prima begeleiding. Aanrader voor de liefhebbers van goede Americana. (Janglewood Records)