Ed Dupas, Tennessee Night

Ed Dupas werd geboren in Houston, Texas, maar groeide op in Winnipeg, Manitoba, Canada om als teenager met zijn familie in de buurt van Detroit verder te rijpen. In zijn jeugd, hij maakte deel uit van een religieus gezin, was muziek een belangrijk onderdeel van het familiegebeuren, gewoon gezellig met het hele gezin bekende liedjes zingen met begeleiding van gitaar en theekistbas. Muziek werd zijn ding en in 2015 kwam zijn debuut CD uit, ‘A good american life’. Zijn stem doet sterk denken aan Bruce Springsteen, volgens sommigen is ook Steve Earle niet ver weg. ‘Tennessee night’, vrijwel direct na het uitkomen van het debuut begon Ed aan deze prima opvolger te werken, werd een voortreffelijke Americana-schijf. Met natuurlijk de ‘echte Americana-stem’ van Ed als ijkpunt horen we op de elf songs van het album prima bijdragen van producer Michael Crittenden (Grand Rapids, Michigan) op gitaren, banjo, B3, piano en vocals, Drew Howard op pedal steel en elektrische gitaar, James Simonson op bas en Rob Avsharian op drums/percussie. Er is ondersteunende zang van twee dames en een heer. Ed zelf doet de lead vocals en zowel akoestische als elektrische gitaar. Zijn elf eigen liedjes handelen over relaties, relaties en nog eens relaties. Soms zijn de teksten somber, dan weer vol hoop, zoals in de titelsong: ‘You stopped on the shoulder and the dust blew away. I watched you get out on a hot summer’s day and step back in my life and out of the Tennessee night.’

Een prima aanwinst in de Americana-scene, deze Ed Dupas. Goede stem, goede begeleiding, sterke songs.  (Independent, Road Trip Songs)