Jesse Waldman, Mansion Full Of Ghosts

Jesse Waldman, een singer-songwriter uit Vancouver, BC, Canada, pakt met zijn debuutCD ‘Mansion full of ghosts’ flink uit; maar liefst 16 eigen songs en een speelduur van over een uur. De productie is in handen van Waldman (vocals, gitaren, lap steel, rhodes, piano) zelf met hulp van zijn belangrijkste begeleider op de CD, Marc l’Esperance (vocals, drums, harmonica, bas, gitaar, ebow, J45). Verder horen we anderen op bas, drums, harmonica, piano, pedal steel en Megan Alford en Beth Southwell op vocals. De teksten en de sfeer van de muziek zijn aan de sombere kant, getuige titels als ‘Hard livin’’, ‘Keep a light in the dark’, ‘Lonesome city’ en ‘Another lost soul’. In ‘Ashes’ is de somberheid op zijn optimaalst: ‘And if I leave this world before you throw my ashes tot he sea. And may the gift of your tomorrows hold warm memories of me and may your time pass peacefully.’ Of ook in ‘Another lost soul’ : ‘I’m out here wanderin’ these haunted streets, with a restless heart, man, these blues are deep. I’ve been a lost soul all my life, I got this old time curse, man, I don’t know why’. Misschien heeft hij echt niet lang meer te gaan: ‘Through all the snow in these northern skies and all them crows with their strange mournful cries. The lowest lows and the grand soaring highs, I’ll be kind to you the rest of my days’ vertelt hij in ‘The rest of my days’. Maar al die somberheid wordt ingebed in een constante aanvoer van gevoelige, rustige arrangementen. Dat er weinig variatie is doet er totaal niet toe. Laat je meeslepen in de duisternis van deze mooie CD. Ik heb ervan genoten, van begin tot eind en er is inmiddels al een flink aantal speelbeurten geweest. Heerlijk somber!!! (Independent)