Lee Palmer, Lee Palmer

Een drietal jaren terug schreef ik een enthousiaste recensie over de CD ‘60 clicks’ van de Canadese singer-songwriter Lee Palmer, wonend en werkend in de omgeving van Toronto. Het was zijn tweede CD na zijn debuut ‘One take’ uit 2013 (een live CD). Helaas heb ik de opvolger uit 2015, ‘Like Elway’, gemist. Maar nu is er dan alweer een CD, een productie die er mag zijn. Lee afficheert zijn muziek op de voorzijde van zijn digipack als een combinatie van Americana en blues. Hij start de CD overigens heel subtiel en rustig met ‘That’s no way to go’, maar barst dan los met een stevige ode aan de muziek van JJ Cale in ‘Tulsa sound’ om door te gaan met een rustig soulnummertje (‘Back to lonely’). Inmiddels is opgevallen dat er een heerlijk achtergrondkoortje actief is in een paar nummers. Het vierde nummer is een pittig bluesrock nummer met lekkere soli op elektrische gitaar (Kevin Briet) en een gedreven ondersteuning op orgel. De afwisseling van stevig en subtiel blijft intact als nummer 5, ‘Did it feel like this’, start, een rustige bluesy ballad, die hij samen met Mary McKay zingt. Vervolgens komt ‘My town’, dat door de aanwezige viool een lekker huppelend country-nummertje is. Ook ‘My old man’ zit in de country-sferen, waarna ‘Well, well, well’ met zijn blazers een southern jump-blues is. Het voorlaatste nummer is een rustige blues, de afsluiter een country-nummer met hoofdrollen voor de accordeon, de viool en het achtergrondkoortje. Een leuke en gevarieerde CD van een een goede Canadese musicus. Gewoon lekkere muziek, (Independent)