I Draw Slow, Turn Your Face to the Sun

I Draw Slow is een Ierse band uit Dublin, die ongeveer 10 jaar actief is. De basis van het kwintet is de tweeling Dave en Louise Holden met verder Konrad Liddy (bas), Adrian Hart (fiddle) en Colin Derham (banjo). Het nieuwe album Turn Your Face To The Sun is hun vierde release.

In het openingsnummer Maria komt de titel van het nieuwe album voorbij: Turn back Marie, don’t follow me, Maria turn your face to the sun, oh my Maria, oh, if you knew what I had done. Probeer het zonnig in te zien in deze donkere tijden is het thema van dit album. Maria is een prachtige meezinger over een ‘bad guy’, waarbij de geweldige samenzang opvalt. My Portion staat stil bij het verslaafd zijn in welke vorm dan ook. Louise Holden heeft een aangename folkstem. Luister maar eens naar het melodierijke trouwliedje Same Old Dress Will Do. De muziek van de band is een unieke mix van Alison Kraus achtige bluegrass en moderne Ierse Folk. Garage Flowers verhaalt het liefdesverhaal tussen een arme man en een rijke vrouw. Heel vrolijk met een huppelde mandoline klinkt het liefdesliedje Apocalypso. Een van de hoogtepunten van dit album is het folky Don’t Wake The Children. Het gaat over een vrouw in bed die naast haar man ligt en zich zorgen maakt over haar relatie. De Ierse traditional Twin Sisters is de enige cover op dit album. Het album sluit af met Crooked Life dat aan het einde heerlijk wegebt.

Turn Your Face To The Sun is mijn eerste kennismaking met deze Ierse band en die is mij zeer bevallen. Zeer geschikt voor liefhebbers van akoestische muziek met verrukkelijke meerstemmige zang. (Compass Records)