Clarence Bucaro, Tableau

Slechts een jaartje na zijn voorlaatste en negende solo-CD ‘Pendulum’ is er alweer een opvolger van de uitstekende singer-songwriter Clarence Bucaro, en weer betreft het 10 nieuwe originals van de man. Zijn CD’s blinken niet uit in een lange speelduur, deze nieuweling heeft maar krap een half uurtje speelduur. Maar de kwaliteit van wat er geboden wordt vergoedt als altijd veel. In de begeleiding behalve gitaar, bas, drums ook viool, orgel, piano. Gevoelige songs met een eerlijke, akoestische en kleinschalige begeleiding, gezongen met een soms aan Dylan in zijn beginperiode herinnerende stem. Mooie nummers volop, eigenlijk alle tien. Misschien steken ‘Afraid of the dark’ en ‘Cold dark night’ (beide met de viool in een hoofdrol), ‘Timeless’ (piano) iets boven het maaiveld uit. ‘Lord, light me a candle’ heeft qua sfeer veel weg van de klassieker ‘Fever’ en ‘Coming of age’ klinkt als een folksong uit de jaren 60 (denk aan bijvoorbeeld Eric Andersen).

Clarence Bucaro zorgt voor een constante kwaliteit in zijn werkstukken. Hij is een uitstekende singer-songwriter met een aangenaam, goed in het gehoor liggend repertoire. (MRI Records)