Carter Sampson, Queen Of Oklahoma And Other Songs

We kennen Carter Sampson eigenlijk pas sinds vorig jaar, toen ze enorm aansloeg in ons land met haar vierde CD ‘Wilder side’ en haar kerstCD met onze eigen Hidden Agenda Deluxe. Haar populariteit in ons land en ook in andere delen van Europa werd zo groot dat Continental Song City besloot een extra lange CD uit te brengen met songs van haar eerdere CD’s. Zo kwam ‘Queen of Oklahoma and other songs’ alleen in Europa uit. De 14 nummers van de CD schreef Carter zelf, er is een grote diversiteit in begeleiding (niet ongewoon als het materiaal van verschillende CD’s afkomstig is. Het materiaal is hedendaagse country, Carter’s stem is pittig en van een licht hees type. Alles bij elkaar klinkt het lekker. Mooie nummers zijn de country-walsjes ‘I dont want him (to be my man)’ met fiddle, steel gitaar en gitaar in de hoofdrollen en ‘Let’s get back’ (orgel, gitaar), het walsje ‘I am yours’ met alleen haar gitaar in de begeleiding en het langzame, maar pittige ‘Be my wildwood flower’ waarin Carter klinkt als Bonny Tyler (weten jullie nog: ‘It’s a heartache’) . Een aantal nummers hebben het ‘ritme’ van ‘Sultans of swing’ van Dire Straits, een aanpak die Carter blijkbaar heeft omarmd. Dit is onder meer het geval bij ‘Sanctuary’ (gitaar, steel gitaar, orgel, bas, drums), ‘Payne county line’ en ‘Meantime’.

Het op CD uitbrengen van haar eerdere werk laat horen dat Carter al geruime tijd bezig is geweest met het uitbrengen van lekker country-werk. Wie haar vorig jaar heeft zien optreden is nu al op internet aan het bestellen, toch! (Continental Song City)