Harpeth Rising, Against All Tides

De bijzondere folkgroep Harpeth rising is aan hun zevende CD toe sinds hun debuut in 2010. Tot nu toe heb ik met plezier een drietal CD’s van de groep mogen bespreken.. Na ‘dead man’s hand’ (2011), ‘Tales from Jackson bridge’ (2013) en ‘Shifted’ (2015) bespreek ik nu ‘Against all tides’. De basis van de groep is een damestrio onder leiding van de klassiek geschoolde geboren Canadese Jordana Greenberg (Ontario), verder horen we nieuweling Michelle Younger (banjo), en de eveneens klassiek geschoolde Maria Di Meglio (cello). De driestemmige zang lijkt zich steeds mooier te ontwikkelen en zorgt op de nieuwe CD weer voor prachtige kippenvel momenten. De prachtige cover op deze nieuwe CD is ‘Prison trilogy’ van Joan Baez (opvolger van Leonard Cohen’s ‘Dance me to the end of love’, de cover op de vorige CD). De songs zijn verder van de hand van Jordana, in twee songs schreef vader David Greenberg mee aan de tekst, de arrangementen worden gezamenlijk uitgedacht.

Net als de voorgangers die ik eerder mocht beoordelen op deze pagina’s is deze CD een aparte luisterervaring. Als altijd moet de CD een aantal malen worden gespeeld voordat de klassiek getinte schoonheid van muziek en zang doordringt. Na een aantal speelbeurten komt de muziek, een originele kruisbestuiving van folk en klassieke muziek, weer goed door. Voor folkliefhebbers met oog voor vernieuwing!