Elvin Bishop, Elvin Bishop’s Big Fun Trio

De Amerikaanse bluesveteraan Elvin Bishop, vierenzeventig jaar jong inmiddels, heeft er nog steeds zin in, zoals op zijn nieuwste cd te horen is. Dit keer niet met volledige band, maar met zijn Big Fun Trio, bestaande verder uit pianist/gitarist Bob Welsh, al jaren lid van Bishop’s band en Willy Jordan (zang/cajon).

Naast dit trio is er ook een drietal harmonicaspelers met een gastrol. Kim Wilson is te horen op de shuffle “It’s You, Baby”, Rick Estrin horen we op het instrumentale “Delta Lowdown”, terwijl Charlie Musselwhite van de partij is op het verhalende “100 Years Of Blues”, waar hij en Bishop een stukje van hun geschiedenis vertellen/

Twaalf nummers staan er op de cd, waarvan zeven van eigen hand. Plezier maken, dat is altijd het handelsmerk geweest van Bishop. Dit trio is dan ook genoemd naar zijn album “Big Fun” uit 1988. Dit trio is ontstaan tijdens jammen in Bishop’s thuis studio Hog Heaven, waar het album uiteindelijk is opgenomen. Twee nummers werden eerder in bandvorm op de plaat gezet, namelijk “Honey Babe” (Lightning Hopkins) en “Ace In The Hole”.

Het plezier spat er vanaf. Bishop en Jordan delen de leadzang en Welsh levert zowel op gitaar en piano een uitstekende bijdrage. Het herkenbare slide-spel is onmiskenbaar Bishop, maar het reguliere solospel op gitaar komt voor een belangrijk deel voor rekening van Welsh. Zwakke nummers zijn er niet te vinden. Veel ‘down to earth’ blues met een enkele bekende cover, zoals fats Domino’s “Let The Four Winds Blow” en Bobby Womack’s “It’s All Over Now”. Een album dat zeker niet snel zal vervelen. (Alligator Records)