Danny & The Champions Of The World, Brilliant Light

Danny & the Champions of the World stond een jaar of twee geleden op het Mañana Mañana festival. Goed en wel een jaar later brachten ze hun vijfde album What Kind Of Love uit. Danny “George” Wilson raakte de grondbeginselen van Eddie Hinton’s Cry & Moan schreven we.

Op de opvolger Brilliant Light hoopte ik eigenlijk minimaal hetzelfde te horen, zomogelijk er nog een schepje er bovenop. De CD opent met Waiting For Right Time en Bring Me To My Knees. Danny & the Champions gooien het meteen op de melodieuze toer. In de pop ballads You’ll Remember Me en Swift Street constateer ik dat Wilson wat gladder is gaan zingen. Wat ook opvalt is padal steel. Heb nog steeds een haat liefde verhouding met dat instrumenten. Er zijn muzikanten die het geluid extra kleur meegeven. Op de manier zoals het op deze plaat ingesmeerd wordt werkte het bij mij op de zenuwen. Luister maar eens naar Gotta Get Things Right In My Life. Te veel is vaak te weinig. De afwisseling laat echter niet lang op zich wachten. In de gospel meezinger Everything We Need kunnen de handen op elkaar. Lekker los gaat het in het bijna zes minuten durende Let The Water Wash Over You (Don’t You Know).

Brilliant Light telt maar liefst 18 songs en duur bijna anderhalf uur. Een beetje ambitieus, als je het mij vraagt. Met meer variatie en verrassende muzikale wendingen en draaiingen zou ik het trekken. Deze alles behalve avontuurlijk muzikale reis duurt echt te lang. (Loose Music)