Jim Keaveny, Put It Together

Voor zijn 6e CD sinds 2000 deed Keaveny aan crowdfunding. Hij fietste hiertoe van Oceanside (Californië) naar het mooie Savannah(Georgia) aan de oostkust van de USA. Dat Jim inmiddels is verkast van (East)-Austin naar een soort hippie-gebeuren in de woestijn bij Terlingua (kennen we van de liedjes van Jerry Jeff Walker) weet iedere fan van ons mooie programma ‘Floortje naar het eind van de wereld’. Jim en partner Anna Oakley waren de sterren van een aflevering van zo’n twee jaar terug (nog te zien via zijn website!). De nieuwe CD, geproduceerd door Jim zelf met Bill Palmer, is een juweel, het is echt waar dat Jim per CD beter wordt. Een leuke mix van blues, rock, folk, gospel, country met mariachi-invloeden (de puike trompettist Eric Ortiz speelt op een fink aantal nummers een leuke ondersteunende mariachipartij), met een optimaal geslaagde variatie in de begeleiding. Jim speelt gitaren en – op zijn geheel eigen wijze – harmonica, multi-instrumentalist Alex McMahon tekent voor pedal streel, lap steel, gitaren en Wurlitzer Ook Chet O’Keefe speelt diverse gitaren, verder horen we bas, drums, piano en accordeon en op zeven van de twaalf nummers zijn de dames van Guy Town als achtergrondzangeressen te horen. Anna Oakley is wederom verantwoordelijk voor layout en design van de verpakking van de CD. Mooiste songs zijn ‘What I ain’t got’, ‘Blown away’ (accordeon, pedal steel en Mariachi-trompetten). Ook het instrumentaaltje ‘The grand forks’ is alleszins bijzonder, niet in de laatste plaats door de mooie tekstloze zang van de dames van Guy Town.

Keaveny’s zesde is voor mij een top-10 CD voor dit jaar. Prachtige CD, zeer gevarieerd, geweldige arrangementen en met Jim’s licht hese stem in absolute topvorm (veel stof opgedaan tijdens de fietsmarathon?). Een topper!!! (Independent)