Them Vibes, Electric Fever

Them Vibes wordt opgericht in Nashville East, USA. Vanaf de eerste optredens krijgt de groep een flink aantal etiketten opgeprikt. Op die etiketten staan namen als Faces, The Rolling Stones, The Black Crowes en T. Rex. De groep noemt de muziek rock ‘n’ roll, rechttoe, rechtaan en rechtuit, muziek direct uit het hart.

Debuut Shine On verschijnt in 2013. Van al die invloeden en na vele optredens brouwt de groep een muziekstijl die urgent en opwindend is. De recensies zijn unaniem positief en ook bij de optredens in de zalen is het publiek laaiend enthousiast over de nieuwe songs. Het is alsof Them Vibes een heel optreden met toegiften op een schijf heeft willen persen. Het vijftal geeft met Shine On een prima visitekaartje af. De groep krijgt na de release een plek op het festival SXSW, speelt met The Flaming Lips en opent voor Lynyrd Skynyrd.

Producer Richard Dodd werkte met Tom Petty, George Harrison, Kings Of Leon en Wilco. Hij wordt gevraagd om met Them Vibes TV, een volgende EP op te nemen. Dodd haalt het beste en dus de psychedelische drive, de stompende rock en de schurende blues uit de groep. De groep maakt met TV in de rugzakken de oversteek naar Europa en speelt voor uitverkochte zalen in Duitsland, Frankrijk, Spanje en België. Terug in Amerika schrijft de groep een fiks aantal nieuwe nummers en boekt tijd in The Addiction Studio in Nashville. Them Vibes wil de nieuwe nummers live opnemen, heeft bij wijze van spreken genoeg aan een paar sporen. De groep neemt spelend in één ruimte de twaalf nummers op. Geen dubs, geen computers, gewoon het geluid van vijf spelende muzikanten.

Electric Fever is Them Vibes zoals het vijftal vandaag op een podium klinkt. In alle tracks zijn de vele kwaliteiten van de groep te horen. Ze kunnen stadionrock spelen in Shoot The Messengers en een koffieshop vullen met de ingetogen ballade Waiting On The Gold.

Er kan niet worden beweerd dat Them Vibes veel nieuwe wegen is ingeslagen voor Electric Fever. De groep gebruikt dezelfde en al bekende sterke punten bij deze opvolger en dat levert ruim vijftig minuten stevige, bruisende rockmuziek op. Electric Fever voelt voor de groep en de luisteraar als een mooie stap. Laat Them Vibes maar weer naar de Europese podia komen. (Teenage Head Music)