Dampende show vol intensiteit in Paradiso

Elke keer dat Southside Johnny & The Asbury Jukes naar Nederland komt probeer ik een concert mee te pikken. Deze soulkicker uit New Jersey staat – net als streekgenoot Bruce Springsteen  – bekend om zijn levendige shows vol met passie. Ik heb inderdaad nog nooit een slecht concert van Johnny Lyon gezien. Zijn show bruist altijd en de bezoeker gaat met een big smile  naar huis.

Het concert dat Southside Johnny afgelopen zaterdag in Paradiso gaf was magisch. Zelden heb ik een performance gezien, waarbij de interactie tussen de band en het publiek zo intens was. Een verpletterende show van bijna 2 en een half uur vol met energieke stadssoul, rock en blues.

Het was goed vol en warm in Paradiso. Vanaf de eerste noot was het meteen feest. Het publiek reageerde alert op de energie, die de band uitstraalde. In het begin deed Johnny een aantal duetten met de fantastische toetsenist Jeff Kazee. Deze keyboardspeler heeft zelf een fantastische stem en is een van de aanjagers van de geoliede machine, genaamd The Asbury Jukes. Het wachten was op een van de meer bekende nummers en ja hoor met Walk Away Renée stond Paradiso op zijn kop. Saxofonist John Isley blaaste al zijn energie in waanzinnige solo’s.

Talk To Me is ook zo’n bekend nummer. Het klinkt bij Johnny elke keer weer anders. Het wordt luidkeels meegezongen door de bezoekers en zelfs de zittende mensen komen uit hun stoel van enthousiasme. Heerlijke die felle blaaspartijen en een leuke korte trombone-solo van Neil  ‘The Dude’ Pawley.  Een rustmomentje is het bluesnummer Woke up This Morning met Southside Johnny alleen op de smoelschuif. Gevolgd door het opzwepende Money (Is What I Want). Een stompertje met heel veel percussie.

De song The Fever wordt met veel gejuich ontvangen. Een verplicht nummer met dit keer een geweldig hammond-orgel  van Jeff Kazee en een vlammende trompetsolo van Chris Anderson.  Van Johnny’s nieuwe album Soultime! (een aanrader trouwens) wordt opmerkelijk weinig gespeeld alleen Don’t Waste My Time en Looking For A Good Time. Paradiso is one of our favorite places to go. It’s not cause of you, it’s cause of the building roept Johnny gekscherend de zaal in.

In de toegift worden de bezoekers getrakteerd op een Sam Cooke-medley gevolgd door het onvermijdelijke Let’s Have A Party en het Spaans klinkende Sherry Darling. Het publiek is in extase en wil nog meer. De show eindigt met een tweede toegift I’ve Been Working Too Hard/Let It Bleed. Het is dat er om 11 uur een andere activiteit in Paradiso gepland is, anders was  Southside Johnny nog wel een uurtje door gegaan. Want Johnny en zijn muzikale maatjes – een echte vriendengroep – waren eigenlijk nog niet klaar met hun missie. Zo eindigt een onvergetelijke avond in een tropisch warm Paradiso.