Rosedale, Long Way To Go

Na een eerste ep in oktober 2016 is nu van de Franse bluesrockformatie Rosedale een volwaardige cd met de titel “Long Way To Go” verschenen. De band bestaat uit zangeres Amandyn Roses, gitarist Charlie Fabert, bassist Phil Sissler en drummer Guillaume Pihet. Op een aantal nummers spelen Philippe Billoin en Nathalie Theveny-Sagaert op toetsen mee en verder horen als special guests meestergitarist Fred Chapellier op gitaar en Larry L. Telford op toetsen.

De cd is gevuld met negen zogenaamde originals, waarvan er een is bijgedragen door Chapellier in samenwerking met Roses en Fabert. Het stemgeluid van Amandyn Roses doet onmiddellijk denken aan een combinatie van Beth Hart en Etta James en past precies bij de door de band gespeelde muziek. Rauwe, doch gevoelige bluesrock. Niet van het stevige rampetampwerk, maar bestaande uit meerdere lagen. Dat is meteen duidelijk bij het beluisteren van het eerste nummer “Bad News”, een midtempo song met expressieve zang en mooi vloeiend gitaarwerk. Het stevige werk wordt op de juiste tijd afgewisseld met ballads. Voldoende variatie dus, zodat er geen verveling ontstaat. Af en toe klinkt een licht Frans accent door, wat de nummers toch wel een bijzondere charme verleent. Mijn persoonlijke favoriete nummers zijn het slepende “When Evil Sets Its Sight On You” en het door Fred Chapellier geschreven “Man. I Don’t Want You Around”, een naar southern rock neigende song, waarbij duidelijk is waarom Chapellier ook wel de Franse Roy Buchanan wordt genoemd.

Een prima debuutalbum van deze Franse band. Daar hoop ik in de toekomst nog meer van te mogen horen. (Dixiefrog Records)