Cordovas

Wat een verrassing is dit album! Cordovas is een band uit Nashville, Tennessee bestaande uit gitarist Luca Soria, bassist Joe Firstman, drummer Graham Spillman en keyboardspeler Jon Lloyd. In 1992 bracht Cordovas in eigen beheer een titelloos debuut-album uit dat niet echt veel aandacht kreeg. Onterecht zo dacht het Zweedse label Rootsy en zij brachten dit debuut opnieuw op de (Europese) markt uit.

Bij de openingstrack All I Found valt meteen de prachtige meerstemmige zang van het kwartet op. Het is een lofzang voor de zonnige staat Californië. De volgende song Southern Rain (een ode aan de staat Tennessee) klinkt lekker pittig dankzij gruizig gitaarwerk van Luca Soria. Maria is een van de mooiste tracks. Een rustig melodieus liedje met fraai zangwerk. Step Back Red doet mij een beetje denken aan het werk van mijn lievelingsband The Band. Datzelfde sfeertje biedt het broeierige Louisiana Hurricane. Het lied Storms heeft een lekkere back-beat in combinatie met voortreffelijke samenzang. Salome heeft de intimiteit van de vroege solo LP’s van David Crosby. Een lekker stompend ritme is te horen in Standing On The Porch. Het album sluit af met een positivo song Feel Good To Be Free met een oproep om zo veel mogelijk jezelf te zijn in deze wilde tijd.

Liefhebbers van melodieuze 70’er jaren muziek (denk aan de Californische muziek van Laurel Canyon) moeten beslist eens kennis maken met Cordovas. Het goede nieuws is voorts dat Cordovas bezig is met het opnemen van een nieuw album. Iets om naar uit te kijken! (Independent)