Ted Z & The Wranglers, Like A King

Ted Z & The Wranglers zijn vijf muzikanten uit Costa Mesa, USA. Al in 2014 brengen ze in eigen beheer Like A King uit. Deze EP telt vijf nummers voor ruim zestien minuten muziek. “High octane americana,” noemen Ted en zijn kompanen de muziek. Titelnummer Like A King, Heaven’s Rent en Ball and Chain zijn nummers die in hoog tempo op uiterst energieke brandstof lopen. Virginia is een ‘love-sick’ blues. Zoals Hank Wiliams de liefde kon bezingen, zo doet Ted het in dit nummer. Hij wil door met Virginia, maar maakt weinig kans en blijft achter met liefdesverdriet en een mooie ballade.

De groepsleden noemen Elvis Presley, Jack White, The Beatles en Bob Dylan als invloeden. Daarnaast lezen ze graag gedichten van Jack Kerouac. Deze Amerikaanse schrijver was veelal onderweg en beschreef de menselijke gebeurtenissen van alledag. De muziek van Ted Z & The Wranglers is niet meer en zeker niet minder dan een verslag van de dagelijkse avonturen die iedereen kan beleven.

Gevoel voor humor kan de groep niet worden ontzegd. In een interview wordt de vraag naar een label gevraagd en luidt het antwoord “none”. Is er dan misschien een manager die de zaken voor de groep regelt? “Position available,” luidt het antwoord.

Er is intussen meer materiaal van de groep. Debuutalbum My Blood’s Still Red verschijnt in 2013, opvolger Ghost Train ziet het licht in 2015. Met dat materiaal treden de vijf muzikanten meestentijds op in Amerika. In Nederland is voorlopig Like A King verkrijgbaar. Het is een prettige kennismaking en smaakt naar meer. Het materiaal wordt door Ted Z & The Wranglers in eigen beheer uitgebracht. Of zoals de groep het graag vermeldt: INDEPENDENT. (Teenage Head Music)