Drew Holcomb & The Neighbors, Souvenir

Drew Holcomb is een Amerikaanse rootsrocker die ik al een tijdje volg. Zijn albums mag ik graag horen en het nieuwe album Souvenir is een van zijn beste. Het album opent meteen sterk met een prachtig melodieuze song  The Morning Song. Het klinkt lekker dromerig   met fraai zacht gitaarwerk. De song is een soort ode aan het gewone huiselijke leven. De volgende track is een Tom Petty achtig eerbetoon aan de zonnige staat Californië. Het pittige Fight For Love zit vol gruizig gitaargeweld, waarin Drew een statement maakt voor een meer liefdevolle attitude in deze wilde wereld. Het liedje New Year vind ik zeer geslaagd. Het heeft een enigszins onheilspellend sfeertje met de gedachte van wat staat ons dit jaar weer te wachten?  De pianosong Sometimes heeft een Beatle achtig sfeertje, dat aan het eind verrassend nog even de psychedelische toer opgaat. Een grappig liedje is Mama’s Sunshine, Daddy’s Rain. Een huppelende hillbilly song dat Holcomb voor zijn dochter schreef.  Black en Blue is een aangenaam duet van Drew met zijn vrouw/bandlid Eve. De wellicht mooiste track bewaart Holcomb voor het einde van de CD. Drew schreef Wild World een paar maanden voor de Amerikaanse presidentsverkiezing. Het pianoliedje is eenvoudig van opzet en roept op tot verdraagzaamheid en liefde voor elkaar. (Magnolia Music)