Fionn Regan, The Meetings of Waters

De singer-songwriter Fionn Regan komt uit Ierland. In 2006 trok hij de aandacht met de CD ‘The end of history’, waarmee hij werd vergeleken met Dylan en Nick Drake. Op zijn nieuwe CD horen we met name de invloed van Drake, Dylan is wat verder weg. De muziek is folkachtig (bij discogs is het genre rock, folk, world & country, in een recensie in The Guardian spreekt de recensent van ‘experimental, ambient (letterlijk “omringend’) folk’ en dat dekt de lading aanzienlijk beter), maar met zeer fraaie arrangementen die een sterk elektronische inslag hebben. Dat is even wennen voor de liefhebbers van ‘Pure Folk’. Maar doorluisteren geeft al spoedig voldoening, hier is een rasmuzikant aan het werk. Er staan elf nummers op de CD, waarbij het laatste nummer, ‘Tsunani Ai’ ongeveer 12 minuten voortkabbelt in een new-age achtige sfeer. Ik zit daar niet op te wachten, moet ik eerlijk bekennen, maar het zou wellicht kunnen helpen om heerlijk in slaap te komen. Met titels als ‘ The meeting of the waters’ , ‘ Turn the skies of blue on’ , ‘ Babushka, Yai ya’ , ‘Ai’ en ‘ Euphoria’ wordt het new age karakter van de CD ondersteund.

Ik moest erg wennen aan deze CD, maar in het verleden heb ik een tijdje de new age muziek omarmd en dat is wat ik het meest beluister in deze toch wel indringende CD. (Abbey)