Brock Zeman, The Carnival Is Back In Town

De nog altijd jonge singer-songwriter Brock Zeman (Ottawa, Canada, 1981) is een creatief baasje. Met het fantastische ‘The carnival is back in town’ is hij aan zijn twaalfde (!) CD sinds zijn debuut met ‘Songs from the mud’ (2002) toe. Tien ervan zijn ook in mijn bezit, een gekoesterde oogst! ‘Carnival’ is voor de UK ‘carnaval’, maar voor USA en Canada ‘kermis’. En daar gaat deze aparte concept-CD over. Met in de begeleiding vaudeville-blazers, banjo, fiddle, saxofoon en accordeon en natuurlijk gitaren, bas en drums laat Brock met zijn heerlijk gruizige stem ons toe in de wereld van de kermis. Hij opent met ‘The carnival is back in town’, een optimistisch en genietend lied en hij sluit af met de niet geheel onverwachte afsluiter ‘The carnival has left town’. De twaalf liedjes tussen opener en afsluiter laten ons kennismaken met de belangrijkste artiesten op het carnaval. ‘The juggler’ (jongleur) kan er wat van (hij zong dit nummer tijdens zijn optreden in den Haag op 19 mei 2016), ‘Little Mac’ is nog geen meter hoog, maar met zijn potentie is niks mis, de vrouwen lusten er wel pap van. Natuurlijk is er een ‘Freak show’. De clown is, als altijd, in wezen een triest geval (zijn grote passie is goedkope rode wijn) en komt ook triest aan zijn eind (die dag is er geen show). We maken kennis met ‘Buckshot Sadie’ (geen hoge hakken, geen mooie jurk, maar een versleten spijkerbroek, een fenomeen op het pistool)en ‘Percy Jones’ (prototype boef, geen portemonnee is veilig). Een fantastisch, aangename, zinderend leuke CD van een sublieme singer-songwriter. (Flat Records)