Brent Moyer, Music Tells The Truth

Brent Moyer groeide op in de bergen van Wyoming, in het noorden van de USA.’Zo’n 25 jaar geleden was hij de bassist in het ook in ons land populaire Hugh Moffatt trio (wie kent hem nog?). Hij heeft in de loop der jaren een flink aantal CD’s opgenomen, waarvan ‘Music tells the truth’ inmiddels alweer nummer zeven is voor het Zwitserse kwaliteitslabel Brambus. Brent speelt zelf gitaren, bas, ukulele, dobro, keyboards en cornet (!). De 12 songs op de nieuwe CD, opgenomen in Nashville, werden door Brent steeds met anderen geschreven (waaronder John Hadley, die we kennen van zijn werk met David Olney en Brian Willoughby, de lead gitarist van de Strawbs van 1978-2004), waardoor een leuke variatie ontstond. Invloeden uit de cowboy-muziek, Mexicaanse muziek, folk en country zijn duidelijk aanwezig, maar met name easy listening country is Brent’s ding. De teksten zijn navenant, relatieperikelen vormen de hoofdmoot. De leukste nummers zijn het heerlijk laidback ‘We’re walking each other home’ (geschreven met Willoughby, te horen op gitaar en Cathryn Craig, die ook meezingt, percussie is in de bekwame handen van Pat McInerney (Nanci Griffith band)), de ‘Mexicaanse’ nummertjes ‘Boston to Austin’ en ‘Kay, que pasa’ – beide met de accordeon van Jeff Lisenby en de cornet van Brent, het vrolijke poppy ‘Dig two graves’ en het soulvolle ‘So much’.

Een hele aangename CD, met prettige countrymuziek, heerlijk om bij te chillen met een lekker glaasje goede wijn en goed gezelschap. (Brambus Records)