Hannah Aldridge, Gold Rush

Hannah Aldridge is geboren in Muscle Shoals, waar haar vader Walt speelde en produceerde. Muziek was voor haar vanaf haar prille jeugd een dagelijks menu. Het is dan ook niet vreemd dat Hannah doorging in de muziek en dan de rock en soul met blues elementen. Muscle Shoals type of Music dus. Op haar nieuwe CD (na het debuut ‘Razor wire’ uit 2014) staat een tiental eigen nummers, waarbij de rock en soul de boventoon voeren, maar een lekkere ballade (zoals het prachtige ‘Living on lonely’, gezongen met Ryan Beaver) voor prima afwisseling zorgt. De muziek doet mij vooral denken aan die van Lucinda Williams, de stem minder. Persoonlijk ben ik meer onder de indruk van deze nieuweling dan van de voorganger. De band is geweldig, met name de gitarist (elektrisch) Sadler Vaden en de keysman Jordan Dean (wordt apart genoemd als ‘featuring Jordan Dean’ in ‘Aftermath’ (de opener) en ‘Gold rush’ (afsluiter), omdat hij op die nummers meezingt).

Hannah Aldridge vestigt haar naam als een veelbelovende rock/soul-chick. Prima CD, prima songs, uitstekende begeleiding, lekker vette zang. (Rocksnob Records)