Eric Bibb, Migration Blues

Het nieuwe album van Eric Bibb, Migration Blues, is weer een album geworden met een extra dimensie. Beschouwen veel mensen muziek puur als entertainment met teksten, zeker buiten de Engelstalige landen, als bijzaak, Eric Bibb heeft ook een boodschap. Zelfs de instrumentale stukken hebben een diepere betekenis (hoewel je hier natuurlijk wel even het verhaal op de hoestekst bij moet lezen.

Eric Bibb dook de studio in met banjo, dobro, (slide)gitaar en vioolspeler Michael Jerome Browne en harmonicaspeler J.J. Milteau voor zijn nieuweling Migration Blues, een album dat de migratie in verschillende periode in de geschiedenis belicht en een selectie fraaie liedjes presenteert, waarvan de inhoud zweeft tussen hoop en wanhoop. Zeker geen lichtvoetig werkje, maar een document met diepgang.

Op enkele nummers is Olle Linder op drums te horen, terwijl Eric’s goede vriend Big Daddy Wilson op “Praying For Shore” een vocale bijdrage levert.

Natuurlijk hoef het album niet uitgebreid te ontleden om van een heerlijke en eerlijke blues cd te genieten. De muziek is altijd smaakvol en het warme stemgeluid is altijd een genot om naar te luisteren. Van de vijftien nummers zijn er twaalf van hand. Tevens hebben de heren Bob Dylan’s “Masters Of War”, de Woody Guthrie gospel “This Land Is Your Land” en de traditional “Mornin’ Train” opgenomen. Hoewel Bibb eigenlijk altijd kwaliteit levert is album er toch wel een met een gouden randje en aantoont dat er enerzijds van alles veranderd in de wereld, maar anderzijds ook veel hetzelfde blijft. (Dixiefrog Records)