Andrew Combs, Canyons Of My Mind

Andrew Combs is een jonge singer-songwriter uit Nashville, die opgroeide in de buurt van Dallas. Canyons Of My Life is inmiddels zijn derde schijf en het is een briljant groeiplaatje. Net als Robert Ellis maakt hij fantastische liedjes, die op een inventieve wijze muzikaal zijn ingekleurd. De muziek doet mij veel denken aan de 70’er jaren singer-songwriter pop uit de buurt van LA. Een song bijvoorbeeld als het liefdesliedje Lauralee openbaart een nieuwe Harry Nilsson.

Het nieuwe album opent met een prachtig liedje Heart Of Wonder. Fraai gearrangeerd met een opvallende overstuurde gitaar en een op hol geslagen sax. De liedjes klinken fantastisch door het geweldige productie werk van Skylar Wilson en Jordan Lehning. Sleepwalker is ook mooi van opzet. Een lekker huppelende bas in combinatie van allerlei instrumenten als piano, steel en strijkers. Die stem van Andrew mag er zijn. Luister maar naar het emotioneel gezongen Dirty Rain. Met veel passie zingt hij: what will all our children say when the only place to play is in the dirty rain. Hazel is een prachtig liefdesliedje met een akoestische gitaar en een zacht klinkende accordeon. King Bourgeois is een aanklacht tegen het politieke klimaat in de VS. Andrew Combs schreeuwt het bijna uit: Parasites and politicians intertwined and holding hands, feed us fiction and fabrication, make this country great again. De protestsong klinkt nogal bombastisch, maar maakt wel indruk. Het album wordt afgesloten met een liefelijk country duet tussen Caitlin Rose en Andrew Combs.

Canyons Of My Life is een echte aanrader voor liefhebbers van melodieuze rijk gearrangeerde singer-songwriter pop. Op 18 mei is Andrew Combs te zien in het Utrechtse Ekko. (Loose Music)