Gregory Page, So It Goes

Gregory Page behoeft voor de fijnproevers nauwelijks nog introductie. Voor de minder fortuinlijke bezoeker van deze kroeg zal ik je een eigengereid singer songwriter voorstellen die de moeite van je tijd meer dan waard zal zijn. Page is van Ierse komaf maar verhuisde al in zijn kinderjaren naar het zonnige land van de onbegrensde mogelijkheden; Californië. Hij woont in San Diego. Muzikaal erg beïnvloed door zijn opa, een beroemde Uillean pipe speler in het Ierland van de jaren dertig van de vorige eeuw en oude jazz, is Page zijn muziek blijven hangen in lang vervlogen tijden. De tijden waarin ragtime, vaudeville, cabaret en swing hoogtij vieren en ook image en kleding een belangrijk onderdeel zijn van de gehele muzikale presentatie. Page, strak in het pak en een aalglad kapsel, lijkt dan ook zo weg gelopen te zijn uit een oude jazz film uit die jaren. Zijn grappige podiumpresentatie maakt hem tot een geliefd performer. Op de een of andere manier is Nederland in de loop der jaren zijn tweede thuis geworden. Amerika lijkt nog steeds niet warm te lopen voor de mix van jazz stijlen en folky singer-songwriter nummers. In Europa en vooral Nederland weten we hem des te meer op waarde te schatten.

Page maakte vooral met het uit 2014 stammende eerbetoon aan zijn opa One Way Journey veel indruk. Ook opvolger Let’s Fall In Love Again, was fraai. Met dit album weet Page opnieuw, en wat mij betreft, nog meer te overtuigen en je te raken. Kleinere liedjes en melodieën die eenmaal in je hoofd niet meer los laten. Zijn muziek die altijd maar een eerbetoon en ode aan die lang vervlogen tijden zijn, maken dat het de perfecte vlucht uit deze jachtige tijd is. Een romanticus pur sang dus deze Gregory Page. Dat is vooral te horen aan de prachtige strijkers arrangementen die dit album rijk is en zoals bijvoorbeeld in het ijzersterke Dead & Gone te horen is. Naast oude jazzstijlen zijn folk, pop en americana stijlen die van So It Goes een wat rijker geheel maken dan de meeste voorgangers zonder dat het een allegaartje wordt. Page weet er een geheel van te maken. Naast weemoed en nostalgie weet Page op dit album stijlen te schakeren en dit met overtuiging en prachtige melodieën tot een geweldig album te maken. Afsluiter This Side Of Heaven is daar maar een voorbeeld van.

So It Goes verscheen 7 mei j.l en Gregory Page toert deze week en volgende week nog door het land. Mis het niet! (V2 Records)