Brooke Sharkey, Wandering Heart

Brooke Sharkey (1988) is een singer-songwriter uit de UK. Met ‘Wandering heart’ is zij aan haar derde product toe na een volledige CD (‘One dress’ uit 2012) en een EP met vijf songs (‘I crossed the line’ uit 2014). Brooke heeft een ‘gemengde’ opvoeding achter de rug met een Franse moeder en een Engelse vader, ze was op haar 16e al aan het busken, waarbij vaak Adam Beattie aan haar zijde verschijnt. Deze Beattie is ook aanwezig op de nieuwe CD (bas, elektrische gitaar, backing vocals en ‘effects’) naast Brooke (akoestische en elektrische gitaar, synthesizer en zang). Interessant is de aanwezigheid van een Franse hoorn in een aantal nummers. Verder horen we incidenteel cello, piano en viool naast drums en bas. opvallend veel musici zorgen voor ‘effects’ of ‘sound effects’. Het is duidelijk, deze muziek is apart en de arrangementen zijn van groot belang. Het geheel klinkt etherisch, denk aan Enya in enkele songs, denk aan New Age als muziekstroming. De experimenten zijn nooit ver weg, zoals in ‘Wandering heart’, waarin de percussie een verwarrende rol speelt. En de teksten zijn vaak tweetalig en vaak ondoorgrondelijk: ‘Faces’: ‘…. and I blushed and I melted my way through love, like an apple in the sun and a volcano’s flood. Une maison, abandonée, j’veux pas rentrer, car si j’y vais, je reverrai tous ces visages en papier sous un préau recouvert d’un souvenir éphémère’.

De softpop muziek van Sharkey is apart, vereist door het experimentele karakter een flink aantal speelbeurten om te doorgronden, maar komt uiteindelijk aangenaam door. (V2 Records)