Rick Monroe, Gypsy Soul

Rick Monroe is een singer-songwriter die op allerlei plaatsen heeft gewoond, vooral in zijn geboorteland, de USA, maar ook in Engeland. Momenteel woont en werkt hij in Nashville en dat is goed te horen aan zijn nieuwe EP, ‘Gypsy soul’, waarop zijn nieuwe single, ‘This side of you’. Hij brengt gevarieerde eigentijdse muziek met als basis Nashville-country. Met een lekkere en stevige Nashville-sound begeleiding, vergezeld van prima arrangementen is het zeer aangenaam luisteren naar de nieuwe songs van Monroe, die een volle, soulvolle stem heeft. Er was al eerder een EP van de man, ‘It’s a love thing’, waarop een echte hit stond, ‘Great minds drink alike’, de video daarvan had maar liefst 300.000 (!!!) views op YouTube. Als zoveel mensen zijn muziek zo goed vinden is dat een reden om te gaan luisteren naar de man.

Hedendaagse vet klinkende en lekker rockende Nashville-country van een man met een prachtige stem. De muziek zal zijn weg naar de liefhebbers ongetwijfeld vinden (Independent)