Randy Thompson, War Peace Love Fear

De uit Virginia afkomstige singer-songwriter Randy Thompson is al een jaar of 30 actief in de Americana-wereld. Zijn muziek, zoals ook op dit zevende album (sinds 1987) van de man is vooral country-getint en dat de ‘honky-tonk’ variant ervan. De informatie die op de disk is te vinden via de computer geeft aan dat er vele nominaties en awards zijn verdiend met de laatste twee CD’s (‘Further on’-2008 en ‘Collected’-2012) voor deze nieuweling. ‘War Peace Love Fear is lekker rockend, heeft mooi en vaak elektrisch gitaarwerk, recht-door-zee teksten, is soms ook subtiel (luister naar ‘Forever on my mind’ en ‘Someday soon’, nummers die qua sfeer en zang zo van de diep betreurde Greg Trooper hadden kunnen zijn en naar ‘Last letter home’, waar de mandoline een hoofdrol mag spelen). Over de begeleiders heb ik geen informatie kunnen vinden, maar we horen behalve bas en drums ook stevige gitaren, banjo, mandoline, steel gitaar en fiddle. Alle songs zijn van Randy zelf en liggen aangenaam in het oor.

Voor de liefhebbers van lekker rockende recht-door-zee country is Randy Thompson de man. Er staat voor komende augustus en september een toer door Europa gepland. Misschien ook in ons land.