Songs From Dan

Geboren in Australië is Dan Tuffy alweer zo’n jaar of twintig met vrouw en kinderen woonachtig in Nederland. Enkele jaren geleden jamde hij wat met zijn landgenoten Matt Walker en Lucie Thorne en het materiaal hiervan ligt aan de oorsprong van het nieuwe album “Songs From Dan”. De CD is uitgekomen op Dans eigen label Smoked Recordings.

Op de CD zijn negen zelfgeschreven nummers terechtgekomen. Naast de al genoemde Matt en Lucie zijn een aantal uit Melbourne afkomstige muzikanten te horen. Dan Tuffy is zo’n songwriter, die in wezen een verhalenverteller is. Een artiest waar je eens rustig voor moet gaan zitten om de teksten te laten bezinken. Dat is meteen duidelijk bij het eerste nummer “The Biggest Bastard Who Ever Rode The West”, waarin hij van zichzelf zegt dat hij een enorme eikel is. Een en ander verpakt in een jasje van fingerpicking om je vingers bij af te likken. In “Don’t Go Crying On My Shoulder” vertelt hij zijn geliefde op een lieve, doch venijnige manier dat het uit is. Prachtige door de mooie zang van Lucie Thorne zijn ook “Stone Cold Heart” en “Belinda”. Een prachtige plaat. (Smoked Recordings)