Miss Tess, Baby, We All Know

Om op te swingen en te schuifelen, zo aanstekelijk klinken de liedjes op Baby, We All Know, het tiende album van Miss Tess die enige tijd terug haar woonplaats New York verruilde voor Nashville, Tennessee. Ja, het is traditionele countrymuziek, maar gelukkig niet de gladde, sentimentele variant. Binnen het algemene vintage sfeertje van het album, weeft Miss Tess op een frisse manier allerhande stromingen als jazz, rhythm & blues, soul, rock & roll, swing en swamp door de elf melodieuze liedjes van eigen hand. Een uitstekend werkstuk is het eindresultaat, evenwichtig ingedeeld in een aantal slijpers van jewelste en heerlijke zweetnummers. Tess, behept met een authentiek country- stemgeluid, zingt fantastisch zuiver en helder. Een batterij studiomuzikanten begeleidt haar – met een goed oor voor een zekere rauwheid – tot in de puntjes. Prachtig open gitaarwerk, kronkelend orgelgeluid, af en toe een grappig knorrende bariton sax, wat pianoriedels, zwierig fiddle-spel her en der, een strak spelende ritmesectie, country-soulkoortjes zo nu en dan, en alles in een superieure productie vastgelegd.