Down Harrison

Down Harrison is een band uit Pitea, Zweden. Centrale man is songschrijver, zanger, gitarist Jesper Willaume. Ongeveer twaalf jaar geleden maakt hij een soloplaat met steun van drummer Pelle Alsing en bassist Tommy Cassemar, waarna hij zich als actief muzikant terugtrekt. Liedjes schrijven blijft hij doen, waardoor er op den duur ongeveer 150 stuks op de plank liggen. Genoeg reden voor zijn toenmalige muziekmaten hem – met succes – over te halen weer eens samen een album op te nemen. Zoals meerdere Zweedse muzikanten laat Willaume zich graag inspireren door muziek uit Amerika. In een prima balans horen we tien uiterst toegankelijke songs in een (bij vlagen countryachtig) pop-rockstramien die genoeglijk weg luisteren, maar niet echt een snaar raken. De mellow melodieën missen spanning en oorspronkelijkheid, waarbij de arrangementen iets te vaak neigen naar classic rock, al moet gezegd dat er bekwaam wordt gemusiceerd door gitarist/toetsenist Micke Wedberg, studiogast op pedal steel/gitaar, de eerder genoemde ritmesectie en bezit Willaume een warm, melancholisch stemgeluid. Al met al een aardig eindresultaat, maar onvoldoende onderscheidend. (Rootsy)