Levi Parham, An Okie Opera

Nadat hij in 2013 met “An Okie Opera” zijn debuutalbum uit heeft gebracht, die een jaar later werd gevolgd door de ep “Avalon Drive”, is vorig jaar “These American Blues” als de tweede volledige cd verschenen van de uit McAlester, Oklahoma afkomstige Levi Parham. De positieve ontvangst van laatstgenoemde album is kennelijk de trigger geweest op het debuut “An Okie Opera” opnieuw uit te brengen.

Levi Parham is een singer-songwriter van het kaliber ‘verhalenverteller’. Dus horen we niet zo maar liedjes, maar hij is in staat diepere lagen in zijn teksten aan te brengen. Zijn muziek is een mix van blues, folk, country, soul en soul, een combinatie die, vanwege de gewoonte aan alles maar een etiket te moeten hangen, als americana wordt aangeduid. Op het album staan tien nummers, in feite liefdesliedjes, met alle emoties die daar bij horen. Op “An Okie Opera” is alleen Parham te horen. Hij schreef de nummers, zingt en bespeelde alle instrumenten (gitaar, harmonica en mandoline) zelf. Mijn persoonlijke favorieten zijn de blues “Devil’s Got A Sweet Tooth”, Een waarschuwing door een jaloers persoon aan zijn knappe partner, en het dubbelzinnige karakter van “Two Cookies”.

Een prima debuutalbum van deze Okie, die met de opvolger “These American Blues” de belofte heeft waar gemaakt.