Adam Karch, Moving Forward

Adam Karch is een uit Montreal afkomstige muzikant, die naast een soulvolle, warme stem gezegend is met het talent goede songs te schrijven en vooral een begenadigd gitarist is. ‘Moving Forward’ is zijn vierde album en het is een imposant werkje geworden. Was hij op zijn debuutplaat nog op elektrische gitaar te horen, daarna heeft hij zich als een uitstekende fingerpicker op de akoestische gitaar ontwikkeld.

Acht nummers zijn van eigen hand, de vier covers zijn van nogal uiteenlopende muzikanten als Bob Seger, Keb’ Mo’, Warren Zevon en Mississippi John Hurt, maar vormen in de uitvoering van Kach een sterke eenheid met de originals.

Sommige nummers worden geheel solo gebracht, op de overige nummers wordt hij begeleidt door bassist Marc-André Drouin en drummer Bernard Deslauriers. Assistentie wordt verder nog verleend door Guy Bélanger op harmonica en Dimitri Lebel-Alexandre op pedal steel gitaar, terwijl Kim Richardson de achtergrondvocalen verzorgt. Ondanks dat het hier een Canadees betreft, heeft hij de Americana helemaal in de fingers en hij is in staat bepaalde sfeerbeelden op te roepen, die de songs weten te visualiseren.

‘Moving Forward’ is een album, waar gewoon gewoon helemaal niets op aan te merken. Het openingsnummer “Seaside Venues” zet een heerlijk relaxt sfeertje neer, dat Adam c.s. de hele cd weet vast te houden. Het is zeker de moeite om hem eens te checken op www.adamkarchmusic.com of beter nog … deze cd aan te schaffen.