Cece Winans, Let them fall in love

In het aangename grensgebied van soul en gospel bevindt zich deze dame uit Detroit. Ze heeft maar liefst 10 Grammy Awards en 7 Stellar Awards achter haar naam, er zijn wereldwijd meer dan 12 miljoen (!) records van haar verkocht en is daarmee de best verkopende vrouwelijke gospelzangeres aller tijden. Met ‘Let them fall in love’ is zij aan haar zevende album sinds 1999 toe. Cece’s stem is helemaal passend bij haar repertoire, een volle, heldere en zuivere stem met een groot bereik, zowel in volume als in octaven. Op haar website introduceert ze haar muziek als volgt: ‘Hello, my Music is written and recorded with you in mind’. Geen informatie heb ik kunnen vinden over de auteurs van haar songs. Misschien schreef ze zelf een en ander, zie haar introductie. Ook over de begeleiders heb ik weinig informatie kunnen vinden, op het simpele hoesje van mijn beoordeling CD staat info bij twee nummers: The Clark Sisters (’Hey devil’) en Hezekiah Walker’s love fellowship choir (‘Dancing in the spirit’). Maar ook in andere nummers horen we meerdere background singers. Het enige voor mij bekende nummer op de CD is ‘Why me’, een nummer dat we kennen uit de begintijd van Kris Kristofferson, Cece zingt het op schitterende wijze. Voornoemd ‘Dancing in the spirit’ is een uptempo nummer met blazers en veel zang, stel je een kerkdienst ergens in de USA voor, dit nummer zou heel geschikt zijn voor een spirituele doop!

Prima CD in dit genre. Met name de zang is vlekkeloos en aangenaam. Praise the Lord, folks!