Rebecca Loebe, Blink

Rebecca Loebe is afkomstig uit Atlanta, Georgia en woont momenteel, zoals zovelen van haar collega’s, in Austin, Texas. Met haar vierde ‘full-length’ album ‘Blink’ viert ze haar 10-jarig bestaan als rondreizende singer-songwriter. Haar ‘Mystery prize’ uit 2010 trok zeer de aandacht en belandde in de Americana top 40 in dat jaar en bleef 8 weken in de Euro Americana Chart. Ik schreef destijds in ons cafe: ‘Met ‘Mystery Prize’ verdient Rebecca Loebe het om haar doorbraak te pakken, iedereen die de moeite neemt om te gaan luisteren zal het met mij eens zijn. Gave CD.’ Velen waren het met mij eens. De producer van die CD, Will Robertson, werd voor ‘Blink’ benaderd en het resultaat mag er zijn. Rebecca heeft een ragfijne en flexibele stem, ze zingt zuiver en schrijft uitstekende liedjes, die op de CD van een voortreffelijk arrangement worden voorzien. Alle 11 liedjes op de CD zijn van haar hand en de begeleiding kent weinig overdubs, er zijn op de CD geen strings, blazers of synthesizers te horen. Rangschik haar Americana-cocktail met name onder folk, rock en pop en dat past wonderschoon bij haar stem. Met name het heerlijke walsje ‘Say so’, de midtempo rocker ‘Down to the wire’ en de verrukkelijke ballade ‘Easy money’ kunnen mij bekoren. Maar er staat geen zwak nummer op deze prima CD.

Rebecca is in april in ons land:

Apr 14, 2017 – Den Haag, Mee in Zee Atelier
Apr 15, 2017 – Spijkerboor, Cafe ’t Keerpunt
Apr 17, 2017 – Eindhoven, Meener Frits
Apr 18, 2017 – Nijmegen, Trianon
Apr 23, 2017 – Haarlem, Taverne de Waag

Zie haar website voor de details. Grijp je kans, Rebecca Loebe is een onbekende topper! (independent)