The Watchman, Dorset Moon

Welke liefhebber van goede folk kent hem niet: The Watchman a.k.a. Ad van Meurs uit Eindhoven, een zeer begenadigd songwriter en uitermate sympathiek mens. Zijn discografie is behoorlijk uitgebreid, hij maakt CD’s sinds 1988 in zijn eigen Watchman stijl, een heerlijke mix van folk, country, blues en rock, Watchmanicana dus. Een qua gezondheid onaangename periode heeft hem niet belet om wederom een aantal prachtige songs te pennen. Van de elf liedjes op deze nieuwe CD schreef Ad er 9, er staat een cover op, ‘Columbus Stockade’ (Tarlton & Davis), waarin op weergaloze wijze Arabische invloeden zijn verwerkt en een instrumentaaltje (‘Beans, Bacon & Eggs’, waarin de finger picking techniek een hoofdrol speelt) van zoon Dylan Adrian van Meurs, naast Ad (zang, diverse gitaren) en partner Ankie Keultjes (zang, productie, opnames) als enige begeleider present op deze prachtige CD, ook op diverse gitaren. En gitaar spelen kunnen vader en zoon als geen ander. De sfeer op deze CD is optimaal prettig, heel relaxed en subtiel, zoals we van Ad gewend zijn. Luister bijvoorbeeld naar ‘Drunk with you’ en je begrijpt me. Maar er is meer fraais op de CD, alle 11 goed. Het afsluitende ‘Leaves of live’ is exemplarisch voor de songs van Ad, een heerlijk melodietje, lichtvoetige zang van Ad en Ankie en sprankelend gitaarspel

Ad van Meurs bewijst eens te meer dat hij hoog in de vaderlandse singer-songwriter top hoort. Deze zoveelste prachtige CD van The Watchman bewijst dat. (Continental Record Services)