The Infamous Stringdusters, Laws Of Gravity

Vanaf 2007 maakt het vijftal The Infamous Stringdusters akoestische bluegrass. Banjospeler Chris Pandolfi studeerde muziek aan Berklee College, waar hij Andy Hall ontmoette. Het duo besloot naar Nashville, Tennessee te vertrekken. In Nashville speelt op elke straathoek, in elk café en in elke kelder een bandje, een troubadour of een bluegrass orkest. Althans zo wil de biografie van de groep de fan laten geloven. Voor Pandolfi en Hall lonkte het avontuur.

The Infamous Stringdusters speelden inderdaad o straat en in koffiebars, pikten wat muzikanten en waren binnen een jaar een groep van vijf muzikanten, die allen nummers schreven. In 2007 ging de groep voor opnames de studio in. Zes maanden later was er het debuut Fork In The Road. The Infamous Stringdusters was en is een naam met een stevige knipoog, maar past bij de ambities van de groepsleden. Het kwintet streefde niet naar roem, maar wilde gewoon graag op die straathoek en in die kelder spelen. Alles meer was meegenomen.

Laws Of Gravity is al het achtste album van de groep. Twaalf nummers dit maal op het schijfje. The Infamous Stringdusters vinden de nummers nog steeds onderweg. A Hard Life Makes A Good Song is een van de liedjes en het is zo’n song die langs de kant van de weg ligt. Alleen een groep in een bus op weg naar een optreden kan deze woorden op een rij zetten. Het breekbare Back Home is geschreven door een muzikant, die in een kleedkamer uren van huis denkt aan wat er bij zijn geliefde en kinderen gebeurt.

Uit Back Home:

I ‘ve been having a bad time.
I wanna hear you at the other end of the line.
I wanna be back home.
Another drink and I might forget.
Do some things I might regret.

Het is een van de vele nummers met fantastisch droeve akoestische bluegrass folk. The Infamous Stringbusters verblijden de fans zo ongeveer elk jaar met een album avonturen. Het is alsof die straathoeken en cafés voldoende inspiratie opleveren voor mooie langspelers. De groep moet maar gewoon op tournee blijven, om de fans jaarlijks te kunnen verblijden met een geweldige release. (Compass Records)