Sean Webster Band, Leave Your Heart At The Door

Leave Your Heart At The Door, is het zesde album van sympathieke Britse zanger/gitarist Sean Webster. De man, die al enige tijd in Giethoorn woont, pendelt regelmatig op en neer tussen Nederland en Engeland. In de Superfly Studios in het Engelese Ollerton werd deze cd opgenomen.

Naast Sean Webster zijn te horen bassist Greg Smith en drummer Joel Purkess. Toetsenist Bob Fridzema levert een prima bijdragen door de nummers in te kleuren met subtiele piano en orgelpartijen.

Sean heeft een aangenaam stemgeluid en kan op de gitaar ook prima uit de voeten. Zijn grootste kracht ligt in het brengen van zijn eigen songs. De man weet prima nummers neer te pennen, waarvan er op dit album tien te horen zijn. Het elfde nummer is een sterke uitvoering van het Keith Urban nummer “‘Til Summer Comes Around”.

Het album opent sterk met het aanstekelijke “Give Me The Truth”, gevolgd door de ballad “Wait Another Day”. De beide volgende nummers hebben een lekker bluesy sausje, waar met name “Broken Man” compositorisch toch wel heel sterk in elkaar zit.

Bij de hierop volgende nummers begint mijn aandacht echter wat te verslappen. Er volgen weliswaar een aantal goedgeschreven pop/rocknummers, maar het klinkt toch wel een beetje vlak. Net iets teveel van hetzelfde, maar uiteraard spreek ik hier als verstokt blues/roots man.

Met het als duet met zangeres PennyLeen Krebbers gebracht “I Don’t Wanna Talk About It” wordt het vuurtje weer opgestookt en met de eerder genoemde Keith Urban-cover komt een mooi einde aan het album.

De vele fans van Sean zullen geenszins teleurgesteld worden met dit album en ik kan ze verzekeren dat de nummers ook live prima overeind blijven.