Kurt Deemer Band, Gaslight

Alternatieve rock! Kurt Deemer en zijn kompanen zetten graag het juiste etiket op de muziek van debuutalbum Gaslight. Het rockdeel op de plakker klopt, alternatief is de muziek echter niet. Het vijftal maakt klassiek klinkende rockmuziek, waarbij als referenties Tom Petty, Audioslave en een mix van Buffalo Tom en Foo Fighters op het etiket mogen prijken.

Kurt Deemer, Steve Rose, Kris Maher, Matt Wilschke en John Christensen verdienden hun sporen in grungegroepen rond Baltimore. Voor Gaslight schreef Deemer twaalf nummers en oefenden de vijf muzikanten de nummers in de clubs en op de festivals rond Baltimore. Pas daarna dook de groep voor opnames de studio in.

Omkijken naar de voorbije jaren is er niet bij voor Kurt Deemer en de overige groepsleden. Vaak worden muzikanten van veertig jaren of ouder veteranen genoemd of oudgedienden, maar alleen het heden en de toekomst is voor deze groep belangrijk. Dus is er een debuut van vijf mannen die decennia en meer ervaring hebben. Muzikale bagage is er dus genoeg en dat is te horen in de songs. Rockmuziek zoals rockmuziek gespeeld mag worden. Wat ontbreekt is een eigen stempel op het geluid, een veeg eigen creativiteit of een persoonlijke handtekening. Alleen in Burningman geeft de groep een stoot gas en musiceren ze voorbij het vooral vakkundige niveau van de andere nummers.

Gaslight is een langspeler met te weinig verrassingen. De liefhebber van rockmuziek met een stevige moot blues zal zich aan dit debuut echter geen buil vallen. (Reelin’ Records)