Ina Forsman, Layla Zoe and Tasha Taylor, Blue Sisters In Concert

Zet drie dames bij elkaar en gegarandeerd vliegen de vonken eraf. Dat kan natuurlijk twee kanten opgaan, maar, zo verzekerde de dames mij vorig jaar in een telefoongesprek, was er geen sprake van cat fights en zijn zij tijdens de tournee vriendinnen geworden. De dames waar het hier over gaat zijn de Canadese Layla Zoe, de Finse Tina Forsman en de Amerikaanse Tasha Taylor. En de tournee waar ik het over heb betreft de door Thomas Ruf georganiseerde Blue Sisters 2016 tour door Europa. Ook Nederland is hierbij aangedaan.

En Thomas Ruf zou Thoams Ruf niet zijn als hij hier ook niet het een en ander van zou hebben opgenomen om op zijn label Ruf Records uit te brengen. De weergave van het optreden in Der Hirsch in Nürnberg is nu uitgekomen op zowel cd als dvd. De dvd toont het volledige concert met 26 nummers. Daarvan zijn er 16 op de cd terechtgekomen. De dames worden begeleid door gitarist Davide Floreno, bassist Walter Latupeirissa en drummer Markku Reinikainen. Wat we te horen en op de dvd te zien krijgen is een mooie weergave van de show van de dames. Omdat alle drie goede songwriters zijn is veel eigen werk te horen, waarbij de schrijfster van het betreffende nummer deze ook zingt. Verder horen we een aantal covers, zoals “Chain of Fools”, “Honky Tonk Woman” en “Tell Mama”. Het is mooi om de verschillende stijlen van de dames naast elkaar te horen. Zowel cd als dvd zijn een prima registratie van dit optreden. De geluid- en beeldkwaliteit zijn prima te noemen. (RUF Records)