Kelly Pardekooper, City At Night

Kelly Pardekooper (Iowa City) met de Nederlands aandoende, zij het licht verminkte achternaam, is aan zijn achtste CD (sinds 1998) toe. Hij heeft zijn albums op steeds weer een andere locatie in de USA opgnomen. Na o.m. Nashville, Madison (Wisconsin) en Los Angeles is hij nu in Indiana (Indianapolis) neergestreken en deze nieuwe CD is daar ook opgenomen, in Bloomington om precies te zijn, met een bekende producer: Paul Mahern (o.m. Willie Nelson en John Mellencamp). Zijn muziek is blijkbaar heel geschikt voor TV-series, want liedjes van hem zijn gebruikt bij series als als True Blood, Justified, Sons of Anarchy, Blue Bloods, Cold Case en Longmire, namen die in onze contreien niet direct een aha erlebnis geven! Op de nieuwe CD rockt Pardekooper er pittig op los, na het rustige eerste nummer komen er louter lekkere rockers langs, met in nummer 4, ‘You don’t say’ een enthousiaste lap steel gitaar in de hoofdrol (Thom Woodard, tevens elektrische gitaar en slide gitaar). Verder is nummer 7 een up-tempo country deuntje (‘Least I’m not alone’ met uiteraard weer die steel). Kelly’s muziek is op deze CD een mix van blues, rock en dus een vleugje country. In de begeleiding ruimte voor Kelly’s gitaar, maar we horen ook bas, drums en dus Woodard. Leuk is de cover van het welbekende ‘These boots are made for walkin’’ (Nancy Sinatra, 1966). Met het destijds bij toeval ontstane loopje aan het begin, nu in de Woodard-versie.

Kelly is een topper in zijn genre, voor de liefhebbers van goede rootsrock en country-rock. Eer uitstekende songwriter ook! (Leisure Time Records)