Robert Burton Hubele, Sleepy Time King

De in Vancouver woonachtige Robert Burton Hubele is iemand die je met recht een verhalenverteller zou kunnen noemen. De met blues versierde songs zijn in feite korte verhaaltjes. Als jonge man, werkend voor de spoorwegen, luisterde hij naar de blues van Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Freddie King. Een collega leende hem zijn gitaar en het bespelen ervan bracht Robert zichzelf bij. Inmiddels, enkele decennia later, is hij in zijn thuisland een gewaarde songwriter met een behoorlijke discografie op zijn naam.

Zijn recente cd “Sleepy Time King” is geschreven voor kinderen “… and grown-ups too”, zoals op de hoes vermeldt staat. De cd is opgedragen aan zijn opa, die hem verhaaltjes vertelde, en zijn eigen kleinkinderen, aan wie hij nu verhalen vertelt. Van de elf nummers zijn er drie gesproken verhaaltjes, een soort hoorspelen, over een jongetje dat Little Jimmy heet. Samen met de acht andere liedjes vormen deze een leuk en aangenaam geheel. Verwacht geen pure blues, hoewel titelnummer “Sleepy Time King” hier de uitzondering op is, maar prettig in het gehoor liggende luisterliedjes. Op gitaar wordt Hubele begeleid door de veelgevraagde gitarist Brad Steckel en Kristian Alexandrovon (piano), Pat Belliveau (basklarinet), John Lacey (pedal steel), John Hyde (akoestische bas) en Andrzej Ryszka (drums).

Kortom, een leuk en onderhoudend album voor kinderen en volwassenen.