Tiny Legs Tim, Melodium Rag

Onze Belgische vriend Tiny Legs Tim laat op zijn nieuwe cd Melodium Rag horen hoe simpel het is om een goede blues plaat te maken. Een gitaar, een stem, een harmonica, een aantal goede songs en spelen maar. Melodium Rag heet zijn nieuwe album en het is een puik album geworden, dat van het begin tot het einde boeit.

Tiny Legs Tim schreef elf nummers en aangevuld met “Death Letter” van Son House completeert het geheel. De aanwezigheid van de cover verklaart hij zelf in het bij de cd gevoegde booklet. Leuk om te lezen dat hij eigen via Jack White en de White Stripes deze blues grootheid ontdekt heeft.

Het is natuurlijk wel belangrijk wie de nummers spelen. Tiny Legs Tim (de Graeve) zingt en speelt gitaar en hij wordt terzijde gestaan door harmonica ace Steven Troch. Bij deze heren is de liefde voor deze muziek hoorbaar en ze brengen de nummers op ongedwongen en authentieke wijze. Tim probeert nergens ‘zwart’ te klinken, maar is gewoon zichzelf. En over het spel van Steven Troch heb ik me al eerder lovend genoeg uitgelaten. In de meeste nummers zorgt hij voor goed ondersteunend werk, maar in de instrumentale nummers “Melodium Rag” en “Victory” staat de bluesharp op prima wijze in de spotlights.

Eigenlijk valt er nog weinig aan toe te voegen. De productie is helder en fris, nummers over wat zwaardere onderwerpen wisselen zich af met lichtvoetiger werk. Een prima album weer, dat zich voorlopig wel in de buurt van mijn cd speler zal blijven bevinden.

GO SEE THEM LIVE…

16 maart Geldermalsen – De Pluk
17 maart Zwolle – Statenzaal
18 maart Hengelo – Metropool
19 maart Utrecht – Molen De Ster