Mary’s Little Lamb, Elixir For The Drifter

Belgen gaan aan mijn hart! Bourgondisch, zoals de meesten zijn, beland ik altijd in een warm bad als ik bij familie op bezoek ga. Ik citeer even “Elixer For The Drifter, de nieuwe plaat van alt Countryband Mary’s Little Lamb, Is een borrelende cocktail van muziekstijlen.” De twee dingen die mij muzikaal overtuigden, na het beluisteren daarvan, waren het warme bad van muzikale vindingrijkheid en de draaikolk aan muziekstijlen waarmee ik werd geconfronteerd.

Na het korte instrumentale intermezzo, Bound For The Horizon, waar Calexico een puntje aan kan zuigen, verrast Bart Hendrickx mij met zijn donkerbruine stemgeluid. Deze Willard Grand soort gelijke stem komt met Hold Your Horses. Rowdy Yates (Clint Eastwood) staat op de hoek een shaggie te draaien. Zo voelt het! Vlak daarna komt het liedje Hay langs. Hendrickx Banjo getokkel en de sobere begeleiding leggen een link naar duellen in The Good, the Bad and the Ugly. Erg lekker loom! Inmiddels beland bij Incantation en El Fuego. Blijf even hangen en luister naar twee trompettisten aan het werk. Ze luisteren naar namen als Kevin Van Hoof en Stijn Cumps. De liedjes zouden zo in deze kroeg opgenomen kunnen zijn.

Het is een greep uit een paar hoogtepunten op deze plaat, waar je hoort dat Belgen denken in hun taal. Deze schrijven en musiceren in een omgeving waar tuimelkruiden symbool staan voor verlaten woestijngebieden. Ergens in de verte staat onze kroeg.

Elixer For The Drifter is een heerlijke tijdverdrijvende plaat. Dit laatste is absoluut niet negatief bedoelt. Ik wil er daarmee aangeven dat, als je er even voor gaat zitten, de tijd voortgevlogen is. In tegenstelling tot het CD profiel aangeeft, klinken de muziekstukken alles behalve sobere. Deze feestelijke knipoog muziek verdient het om gehoord te worden. (RootzRumble)