Beverly Stokes, All These Dotted Lines

Een debuut, Beverly Stokes komt uit Ithaca, New York State, waar haar debuutCD werd geproduceerd door plaatsgenoot Anna Coogan. En de CD is de moeite zeker waard, het begint al met de mooie opener, ‘In the morning’, waar de sfeer van zomaar een ochtend heerlijk wordt verbeeld en tevens de titel van de CD tevoorschijn komt: ‘Solar storms, constellation girl, all these dotted lines, where do they lead?’. Een heerljk arrangement ondersteunt de tekst van de song, met ruimte voor orgel en strings. Op de website staat van dit nummer een clip, waarin Beverly een ochtendwandeling maakt in de buurt van een meer (New York State heeft de zg ‘finger lakes’, langgerekte waterpartijen en Ithaca ligt inderdaad aan een van die finger lakes, het Cayuga Lake). Het tweede nummer, ‘July’ ademt de sfeer van de schitterende muziek van Dory Previn uit begin jaren 70. De arrangementen blijven prachtig, een groot pluspunt voor deze prima CD. In ‘A train’ komt een heerlijke steel gitaar voorbij, ‘Bite back’ geniet weer van strings en orgel, in ‘Paper lanterns’ horen we een heerlijke cello, voor mij is dit nummer het hoogtepunt van de CD. ‘Rodeo’ is een up-tempo countrydeuntje met gitaar en steel gitaar in de leidende rollen, waarna ‘Electrified’ een knipoog naar de blues doet en tenslotte ‘’Small towns’ afsluit met een folkfeel. De mooie begeleiding is o.m. in handen van slide gitarist Joe Novelli, cellist Hank Roberts en pianist Brooks Miner. Geen van allen echte bekenden van me, maar spelen kunnen ze als de beste!

‘All these dotted lines’ is een prachtige CD van een veelbelovende nieuwkomer, die van meer markten thuis is: ze speelt ook trompet in een jazzband. (Independent)