Mark Porkchop Holder, Let It Slide

Mark Porkchop Holder is componist, gitarist, zanger en harmonicaspeler. Als info op zijn site pent hij de volgende cryptische zinnen: “I’m a crippled fat momma’s boy. I’m also the blues walking like a man. Weird, huh?” Bij het zien van foto’s van Holder valt op dat hij zwaarlijvig is en een bril met jampotglazen draagt. In veel is Mark Porkchop Holder het tegendeel van een popidool.

Mark Porkchop Holder is oorspronkelijk lid van The Black Diamond Heavies. De groep speelde bluesmuziek met een fiks portie punkadrenaline. Holder wilde echter op eigen benen staan, verliet de groep en schreef meer dan een half uur muziek. Let It Slide kon worden opgenomen en uitgebracht.

Een cover onder de acht nummers op deze release. Baby Please Don’t Go is een nummer van Van Morrison en het werd groot in de versie van Them. Holder versleutelt niet veel en kopieert het nummer vooral. Hij voegt vurige bluesvocalen toe en dat doet het nummer goed.

Let It Slide heeft iets van een comeback. Mark Porkchop Holder heeft veel met zijn muziek gereisd. Hij speelde in elk kot, café, koffiehuis en muziekzaal. Naast zijn avonturen in de muziekwereld heeft Holder een lange periode van depressie en verslavingen achter de brede rug. Na alle ellende is er een energiek, opwindend, hard en gemeen album, dat meer is dan een half uur sentimentele herinneringen. Let It Slide is een verhaal over persoonlijke gebeurtenissen en de overwinningen die een dikke tiener behaalde. Let It Slide verdient aandacht en Mark Porkchop Holder een ovationeel applaus op elk podium. (Alive Naturalsounds Records)