Chuck Prophet, Bobby Fuller Died For Your Sins

Als Paisley underground legende Chuck Prophet met een nieuwe plaat komt dan verheugen zijn fans naar het thema daarvan. Op Let Freedom Ring (2009) liet Prophet een hittegolf op zich inwerken. Rock ‘n’ Roll psyché van denken, voelen, willen en handelen in muziektempel Temple Beautiful stond in 2012 centraal. Drie jaar geleden ontblote hij het leven van de Night Surfer. Prophet weet waar hij vandaan komt. Hij ziet ze komen en gaan, gelukszoekers die hun Calfornia dream willen komen verwezenlijken. Prophet koppelt deze keer, op een niet alledaagse manier, zijn liedjes aan de romantiek en de werkelijkheid daarvan.

De plaat opent stampvoetend met de titeltrack Bobby Fuller Died For Your Sins. De Texaanse punkrocker werd in 1966 dood aangetroffen in zijn auto in Los Angeles. Prophet schud de kussens op in het daaropvolgende Your Skin. Stephanie Finch (backing vocals en toetsen) zijn in balans. Terwijl de romantiek van Open Up Your Heart af druipt zo realistisch klinken Coming Out In Code en Killing Machine. Wat een groove!

Het prima gekozen radiovriendelijke liedje Bad Year For Rock And Roll kijkt terug op wie zoal in 2017 zijn heengegaan. Prophet daarover “I’m all dressed up in a mohair suit, watching Peter Sellers thinking of you.” Ja zo kennen we Chuck Prophet. De grappen en grollen worden steeds serieuzer in Jesus Was A Social Drinker. Daarna daalt Prophet neer en gaat er meteen vandoor in het pakkende liedje Rider Or The Train.

Wie de TV serie Nashville volgt of gevolgd heeft weet waar het liedje If I Was Connie Britton over gaat. Hoewel, bij Prophet weet je het maar nooit. Het liedje We Got Up And Played komt akelig dicht bij Prophet´s hit No Other Love. De powerpop afsluiter Alex Nieto is een ode aan een beveiliger die door politiekogels om het leven kwam. Prophet “this is an homage to a good man who should still be alive today.”

Bobby Fuller Died For Your Sins legt voor fans geen nieuwe zoden. Chuck Prophet is een blijver en weet waar hij het over heeft. De muziek en teksten op deze plaat lonken naar een filmserie als Vinyl. Wie weet brengen we hem op een idee. (Yep Roc Records)