Tift Merritt, Stitch Of The World

Na ongeveer vijf jaar brengt de Amerikaanse singer-songwriter Tift Merritt weer een nieuw album uit. Stitch the World, haar zesde, schrijft ze in haar eentje deels in een boerderij in Texas, in haar Cabin in Californië en in New York. Samen met drummer Jay Bellorose, gitarist Marc Ribot, pedal steelspeler Eric Heywood en Sam Beam (Iron & Wine) vinden vervolgens de opnames plaats in Los Angelos, niet lang na de scheiding van haar vaste drummer Zeke Hutchins. De breuk hakt erin en vormt logischerwijs de rode draad in de songteksten met alles zeggende songtitels als Heartache Is An Uphill Climb of Something Came Over Me. Hoewel doordrenkt van melancholie is het geen treurplaat. Merritt zingt nog altijd geweldig. Op de meeste van de tien liedjes doet ze dat ingetogen, dromerig, soms fel en energiek in enkele alt. countryrock nummers. Het geeft het album een fijne diversiteit. Merritt, zichzelf begeleidend op gitaar en piano, schrijft wederom mooie melodielijnen, die door haar begeleiders uitstekend zijn uitgewerkt. (Yep Roc Records)