Old Crow Medicine Show, Best Of Old Crow Medicine Show

Old Crow Medicine Show heeft een lange weg afgelegd sinds zij als straatmuzikanten in de VS en Canada hun muziek ten gehore brachten. Ergens in 1998 hoorde Doc Watson de band ergens in Boone, North-Carolina spelen en nam hen onder zijn hoede. De leden van de band zijn Chance McCoy (gitaar, fiddle, banjo, zang), Kevin Hayes (guitjo, zang), Critter Fuqua (slidegitaar, banjo, gitaar, zang), Morgan Jahnig (bas), Cory Younts (mandoline, toetsen, drums, zang) en Ketch Secor (fiddle, harmonica, banjo, zang).

Na negen albums vonden de heren het kennelijke eans tijd voor een verzamelaar. Op “Best of Old Crow Medicine Show” staan veertien nummers, waarvan er twee niet eerder zijn uitgebracht. De overige nummers komen van “O.C.M.S.” (2004), “Big Iron World”(2006) en “Tennessee Pusher” (2009), drie album die bij het Nettwerk-label zijn uitgebracht. Van de voor 2004 en na 2009 uitgebracht albums vinden we verder niets op de verzamelaar terug. De titel is dus wat misleidend. Wat we horen is de Old Crow Medicine Show op zijn best. Ouderwetse country en folk. Voor liefhebbers van deze stijl is dit zeker een aanrader. (Nettwerk)